Nieuws
 
 • Corona-virus
  Vanwege het corona-virus is het Regthuys de komende tijd gesloten op maandagmiddag.
  Ook de wekelijkse bijeenkomsten van onze medewerkers zijn opgeschort.

  Wel kunt u natuurlijk per e-mail of telefonisch contact met ons opnemen. Zie Verenigingsinfo.
  Wij hopen u zo te kunnen helpen.
   
 • Fiets- of wandelroute 75 jaar bevrijding
  In het weekend van 12 en 13 september is de start van de fiets- of wandelroute in het kader van 75 jaar bevrijding.
  In nauwe samenwerking met de historische verenigingen en stichtingen Castricum, Limmen, Akersloot en Uitgeest is dit bijzondere project tot stand gekomen. De route voert ons langs locaties in de vier dorpen, die een belangrijke rol hebben gespeeld tijdens de Tweede Wereldoorlog (WOII).

  Bij de locaties zijn borden geplaatst met informatie omtrent de gebeurtenissen. Deze blijven daar een aantal weken staan. De leden en donateurs hebben de fiets- of wandelboekjes ontvangen en er liggen een aantal boekjes bij boekhandel Schuyt, het Leeslokaal, dorpshuis de Zwaan en supermarkt Deen.

  In dorpshuis de Zwaan, kruising Meldijk/Middelweg wordt op 12 en 13 september een overzicht getoond van de inundaties en een documentaire waarin mannen uit de vier dorpen hun ervaringen vertellen of uitleg geven over de gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden. De documentaire is te zien in de grote zaal om 10.00 uur, 10.45 uur, 11.30 uur enz. Deze is ook te bekijken via You Tube en na 13 september op kanaal 43 OSU-tv. Het is mogelijk om de vier routes met de app izi.TRAVEL op een mobiele telefoon te volgen. Ga naar https://izi.travel/nl/, vervolgens naar Audiogidsen en toets de juiste route in: WOII Castricum, WOII Uitgeest, WOII Limmen of WOII Akersloot. De route kan ook op een later tijdstip gefietst of gewandeld worden.

  Uiteraard houden wij rekening met de coronamaatregelen. We vragen U bij binnenkomst in dorpshuis de Zwaan om deze maatregelen op te volgen.

  Bij deze info betreffende de fiets- wandelroute 75 jaar bevrijding d.m.v. een GPX bestand in de vorm van een Track. Dit is speciaal geschikt voor het gebruik in een wandel- of fiets navigatie systeem. In dit geval betreft het 4 afzonderlijke GPX-routes die apart of aansluitend na elkaar kunnen worden afgelegd.

  Route 1: Castricum / Bakkum
  De route begint op het plein naast hotel Het Oude Raadhuis, Dorpsstraat 67 in Castricum en eindigt bij het Pad van de Mensenrechten, bij het herdenkingsmonument van Castricum en Limmen.
  Route 2: Limmen
  De route begint daar, waar de Nesdijk aansluit op de N203 Provinciale weg in Limmen. Steek deze weg niet over. De route eindigt bij Schoolweg 3 in Limmen, bij het monument van de omgekomen bemanning van het gecrashte vliegtuig.
  Route 3: Akersloot
  De route begint daar waar de Startingerweg de A9 kruist in Akersloot en eindigt nabij Hemweg 1A in Akersloot.
  Route 4: Uitgeest
  De route begint bij Het Lange Huis, Loet 4 in Uitgeest en eindigt bij de N203 Provinciale weg 3, bij het Kooghuis met oorlogsmonument.

  Wie de route nu al wil fietsen kan gebruik maken van de GPX-bestanden die hier gedownload kunnen worden.

  Voor meer info kunt u bellen naar: 06-41034800 (John Nuijens)