Fotobeeldbank

De fotobeeldbank van de Vereniging Oud Uitgeest bestaat uit meer dan 16.000 afbeeldingen. Zij bevat dorpsgezichten, familiefoto's, foto's van personen, foto's van uitvoeringen van Uitgeester verenigingen, afbeeldingen oude kaarten en plattegronden, luchtfoto's en foto's van allerlei gebeurtenissen in Uitgeest.

De foto's en andere afbeeldingen zijn meestal verkregen door schenkingen en door het tijdelijk uitlenen van foto's aan ons, zodat wij deze kunnen scannen en digitaal in de beeldbank kunnen opslaan.

Ook u kunt ons helpen de beeldbank te vergroten om zo het historisch beeld van Uitgeest meer compleet maken door foto's (tijdelijk) beschikbaar te stellen om deze te laten scannen.

Heeft u hiervoor interesse, neemt u dan even contact op met een van de bestuursleden.
Alle afbeeldingen in de fotobeeldbank hebben een uniek nummer en zijn voorzien van een titel en eventuele beschrijving.

Voor inzage in onze papieren beeldbank kunt u elke maandagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur en op verzoek na afspraak buiten de vakantietijd terecht in het Regthuys aan de Kerkbuurt 3 in Uitgeest.

Aanwezige bestuursleden zullen u helpen bij uw zoektocht naar foto's dan wel andere afbeeldingen.
Voor het afdrukken, kopiëren of op cd/dvd zetten van foto's en andere afbeeldingen uit de beeldbank vraagt de vereniging een kleine vergoeding.